Kurczak z burakami i rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z burakami i rukolą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 413 kalorii, 50g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 3 fanów. Jeśli masz olej słonecznikowy, piersi z kurczaka, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Pikantny burak z rukolą, Sałatka Z Buraków, Czerwonego Jabłka I Rukoli, oraz Sałatka z łososia, rukoli, kopru włoskiego i buraków z sosem cytrynowym "kawior" są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić kurczaka z obu stron, a następnie smażyć, od strony skóry w dół, przez 7 minut, aż prawie gotowane przez i skóra jest chrupiąca. Obrócić, gotować przez kolejne 3 minuty, a następnie wyjąć z patelni i ogrzać. W międzyczasie odcedzić buraki, zachować ocet i pokroić w kliny.
Dodaj miód do patelni z 3 łyżkami octu, a następnie zmniejsz, aż będziesz miał syropową glazurę.
Dodać buraki i wszelkie soki, które będą miały pochodzić z kurczaka, a następnie wrzucić na kilka minut, aż gorące przez.
Rukolę podzielić na 4 talerze, następnie polać burakiem i kurczakiem. Łyżka syropu nad służyć.