Kurczak z białym winem, sokiem winogronowym i kolendrą (Pollo a la uva Blanco con Cilantro)
Kurczak z białym winem, sokiem winogronowym i kolendrą (Pollo a lan Uva Blanco con cilantro) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, winogrona, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Małże gotowane na parze z sosem z białego wina Cilantro Pesto, Nadziewane czerwone Wino i kurczak z kolendrą, oraz Pollo al vino bianco con funghi (kurczak duszony w białym winie z grzybami).
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 2 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszać wino, 3 łyżki kolendry i następne 4 składniki( przez czerwoną paprykę); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować, aż sos zmniejszy się do 1 szklanki (około 5 minut). Wymieszać z winogronami. Łyżka sosu na kurczaka; posypać pozostałe 3 łyżki kolendry.