Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Yakitori. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 201 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 45 i kosztuje $1.01 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, szalotki, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu, doprowadzić wodę i kombu na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj bonito i powrót do gotowanego na wolnym ogniu.
3
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 3 minuty. Odcedzić bulion do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Dodaj sake, sos sojowy, mirin i cukier do bulionu i gotuj na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Bulion
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukier
Japoński Sos Sezamowy
5
W międzyczasie moczyć 16 bambusowych szaszłyków w wodzie przez 20 minut; odcedzić. Na przemian nawlecz kurczaka i szalotki na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Cały Kurczak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
6
Drobno zetrzeć imbir na małym, drobnym sitku ustawionym nad miską. Wyciśnij sok z imbiru; powinieneś mieć 2 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
7
Rozpal grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Szczotka kurczaka i szalotki z olejem i grill na umiarkowanym ogniu, obracając, aż tylko gotowane przez, 10 protokół. Tuż przed wyjęciem z grilla, posmaruj szaszłyki sokiem z imbiru i glazurą sojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Imbirowy
Zielona Cebula
Cały Kurczak
Glazura
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Podawać, przechodząc więcej glazury do zanurzenia.