Kurczak Włoski Faszerowany Serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskiego kurczaka nadziewanego serem. Na 1,37 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Jeśli masz dressing, sól, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Włoska papryka faszerowana makaronem i serem, Klopsiki Nadziewane Włoskim Serem, oraz Ser Nadziewany Włoskimi Klopsikami.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie solą, 1/4 łyżeczki bazylii i pokruszoną czerwoną papryką.
Każdą połowę piersi kurczaka posypać 1 łyżką mielonej papryki.
Umieścić 1 patyczek sera wzdłuż środka.
Wałki pędzla równomiernie z włoskim opatrunkiem.
Połączyć paprykę i bułkę tartą; pogłębiać bułki z piersi kurczaka w mieszaninie bułki tartej, zwracając się do herbu.
Umieść na blasze do pieczenia pokrytej szwem natryskowym od strony dołu. Lekko pokryć roladki z kurczaka sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie pozostałą bazylią.
Piec w 400 przez 15 minut lub do końca.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto