Kurczak Wolno Gotujący Cacciatore
Jeśli 36 centów za porcję spada w budżecie, wolno gotujący kurczak Cacciatore może być doskonałym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Mieszanka cebuli, 1/4 Puchar Kraft pikantny włoski dressing, liście tymianku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Wolno Gotujący Cacciatore, kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore.
Instrukcje
Opatrunek ciepła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, w partiach; gotować 2 do 3 min. z każdej strony lub aż równomiernie zbrązowieje z obu stron.
Grzyby, cebulę, paprykę i czosnek połączyć w powolnej kuchence spryskane sprayem do gotowania; top z kurczaka.
Pomidory wymieszać z tymiankiem do wymieszania; polać kurczakiem. Pokrywa z pokrywką. Gotować na niskim 6 do 8 godzin (lub na wysokim 5 godzin).
Podawać mieszankę z kurczaka na ryżu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.