Kurczak w sosie winnym

Kurczak w sosie winnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w sosie winnym. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 28g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.1 za porcję. Mieszanka wina, olej canolan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak w sosie winnym, Kurczak w sosie z białego wina, oraz Kurczak w sosie z wina jagodowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Kurczaka posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
4
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj połowę kurczaka na patelnię, mięso bokiem w dół. Gotować 4 protokół lub aż rumiane; wyjąć z patelni. Powtórz z pozostałym kurczakiem. Odstaw kurczaka na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek na patelnię; gotować przez 6 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj wino; gotować przez 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Powrót kurczaka na patelnię, mięso do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wymieszać bulion i mąkę w misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj mieszaninę zapasów do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wymieszać estragon, 2 łyżki natki pietruszki, musztardy i liścia laurowego i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i piec w 325 przez 45 minut lub aż kurczak jest gotowy i bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
EstragonEstragon
Cały KurczakCały Kurczak
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć kurczaka z patelni i top z 1/4 szklanki płynu do gotowania. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut lub aż mieszanina jest zredukowana do 3 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wymieszać z masłem, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
16
Ułóż pomidory w jednej warstwie na patelni z galaretką; lekko płaszcz sprayem do gotowania. Broil 6 minut lub do blister.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PomidorPomidor
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Kurczaka posypać pomidorami, pokruszonym boczkiem i pozostałą 1 łyżką natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
18
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Jeśli lubisz oliwki kalamata, spróbuj kurczaka duszonego po grecku: przygotuj kurczaka z sosem winnym w kroku 4, pomijając marchewkę i seler i dodając 1/2 szklanki posiekanego, sadzonego pomidora śliwkowego i 1/2 szklanki cienko pokrojonej zielonej papryki, zmniejszając wino do 1 3/4 szklanki i dodając 1/4 szklanki ouzo (lub brandy) i pomijając estragon, pietruszkę i musztardę. Wymieszać 1 1/2 łyżek posiekanych świeżych liści oregano i 1/2 łyżeczki posiekanych świeżych liści rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
świeże Oreganoświeże Oregano
Zielony PieprzZielony Pieprz
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
EstragonEstragon
Cały KurczakCały Kurczak
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
MarchewMarchew
SelerSeler
SOSSOS
OuzoOuzo
WinoWino
20
Dodać 1/4 szklanki pokrojone, pestki oliwki kalamata i 1 łyżka świeżego soku z cytryny do mieszaniny sos po dodaniu masła, mieszając, aż masło topi. Pominąć kroki 5 i
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
SOSSOS
21
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
22
Porcje 6 (porcja: 2 udka z kurczaka lub 1/2 połowy piersi kurczaka i około 1/3 szklanki sosu) kalorie 349; tłuszcz 7g (sat 9g); sód 439mg
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
SOSSOS
23
Jeśli lubisz szafran, spróbuj marokańskiego kurczaka duszonego: przygotuj kurczaka z sosem winnym przez krok 4, pomijając seler i dodając 1/2 szklanki posiekanego, sadzonego pomidora śliwkowego zamiast; zmniejszając wino do 1 3/4 szklanki; pomijając estragon, pietruszka, i musztarda; i mieszając w 1/3 szklanki posiekanych suszonych połówek moreli, 1/4 szklanki plasterków pestkowych zielonych oliwek i 1/4 łyżeczki nitki szafranu z liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Morele SuszoneMorele Suszone
Oliwki ZieloneOliwki Zielone
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Liście LauroweLiście Laurowe
EstragonEstragon
Cały KurczakCały Kurczak
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
SOSSOS
WinoWino
24
Dodaj 1 łyżkę świeżego soku z cytryny do sosu, gdy dodaje się masło, mieszając, aż będzie gładkie. Pominąć kroki 5 i
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
SOSSOS
25
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
26
Porcje 6 (porcja: 2 udka z kurczaka lub 1/2 połowy piersi kurczaka, około 1/2 szklanki sosu i 1 klin cytryny) kalorie 336; tłuszcz 7g (sat 6g); sód 454mg
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
SOSSOS

Składniki

2plastryapplewood-boczek wędzony, gotowany i pokruszonyapplewood-boczek wędzony, gotowany i pokruszony1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony4udka z kurczaka z kością, obrane ze skóryudka z kurczaka z kością, obrane ze skóry2(może być lub przeglądać)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona marchewkacienko pokrojona marchewka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony selercienko pokrojony seler4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiłyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu2połówki piersi kurczaka z kością, przekrojone w poprzek i obrane ze skórypołówki piersi kurczaka z kością, przekrojone w poprzek i obrane ze skóry2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesolony kurczak (np. Swanson)niesolony kurczak (np. Swanson)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna3(zima)posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielonaposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielona3(zima)posiekany świeży estragonposiekany świeży estragon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży czosnekmielony świeży czosnek1(może być lub przeglądać)sól koszerna, podzielonasól koszerna, podzielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)musztarda Dijon pełnoziarnistamusztarda Dijon pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawSos
Magazyn