Kurczak w sosie prowansalskim
Kurczak w sosie prowansalskim to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów wymaga pieprzu, masła, mniej sodu bulionu z kurczaka i soli. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak w sosie prowansalskim, SOS Pistou Prowansalski, oraz Pieczony łosoś w sosie prowansalskim.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj czosnek do patelni; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj bulion i herbes de Provence; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina bulionu zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).
Wyjąć z ognia; dodać masło i sok z cytryny, mieszając, aż masło się rozpuści.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.