Kurczak w sosie prowansalskim

Kurczak w sosie prowansalskim
Kurczak w sosie prowansalskim to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów wymaga pieprzu, masła, mniej sodu bulionu z kurczaka i soli. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak w sosie prowansalskim, SOS Pistou Prowansalski, oraz Pieczony łosoś w sosie prowansalskim.

Instrukcje

1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek do patelni; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj bulion i herbes de Provence; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina bulionu zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć z ognia; dodać masło i sok z cytryny, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
9
Podawać sos na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
10
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn