Kurczak w sosie limonkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z sosem limonkowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 256 kalorii, 37g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz wodę, brązowy cukier, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie imbirowo-limonkowym, Skrzydełka z kurczaka w sosie limonkowym, morelowym i sojowym, oraz Kurczak W Kremowym Sosie Kolendrowo-Limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodać bulion z kurczaka, cukier, 2 łyżki soku i musztardy na patelni; gotować na średnim ogniu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni; dobrze wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż sos lekko zgęstnieje.
W pozostałej 1 łyżce soku z limonki i masła ubić, mieszając do rozpuszczenia masła. Powrót kurczaka na patelnię; dusić 2 minuty lub aż kurczak jest dokładnie ogrzany.