Kurczak w sosie Kretowym

Kurczak w sosie Mole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 873 kalorie, 60g białka, oraz 64G tłuszczu. Przepis ten służy 6. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy i דל פחמימות,zny dieta. Jeśli masz pod ręką sól, tortille kukurydziane, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać blanszowane migdały, możesz śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Kurczak w sosie Kretowym, oraz Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con pechugas de Pollo).
Instrukcje
Pokrój kurczaki na kawałki, rezerwując piersi.
Umieść kawałki kurczaka z wyjątkiem piersi w głębokim rondlu na średnim ogniu; dodaj cebulę, czosnek i bulion z kurczaka. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Pokroić piersi na połówki i dodać do rondla; gotować na wolnym ogniu, aż piersi z kurczaka nie będą już różowe Przy kości, a soki będą czyste, około 20 minut więcej. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony w pobliżu kości powinien odczytywać 165 stopni F (74 stopnie C).
Wyjąć kurczaka na deskę do krojenia.
Usunąć skórę i kości z kurczaka; pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Odcedź bulion przez drobny sitko, zastrzegając płyn i odrzucając cebulę, czosnek i odtłuszczone tłuszcze. Jeśli masz mniej niż 3 filiżanki zarezerwowanego płynu, dodaj wodę, aby uzyskać 3 filiżanki. Jeśli masz więcej niż 3 filiżanki, wróć na patelnię i zagotuj; gotuj, aż objętość płynu zmniejszy się do 3 filiżanek.
Połącz chili w proszku, migdały, banan, cynamon, sól, kawałki tortilli, nasiona sezamu i orzechy piniowe w blenderze. Mieszać na niskim poziomie, powoli dodając zarezerwowaną ciecz w strumieniu, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę i pozostałą ciecz do dużego rondla na średnim ogniu.
Dodać masło i czekoladę; gotować i mieszać, aż masło i czekolada się stopią. Wymieszaj kawałki kurczaka z sosem; kontynuuj gotowanie, aż kurczak zostanie całkowicie podgrzany, 5 do 10 minut.