Kurczak w sosie klonowym z czarnego pieprzu

Kurczak w sosie klonowym z czarnego pieprzu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z sosem klonowym z czarnym pieprzem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klon I Czarny Pieprz Kurczak, Czarny Pieprz Klon Glazura Pieczony Kurczak, oraz Kurczak Rotisserie z sosem z octu pieprzowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciąć kręgosłup z kurczaka nożycami kuchennymi i wyrzucić. Pokrój kurczaka na sucho, a następnie rozprowadź na płasko, skórkę do góry, na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Wytnij 1/2-calową szczelinę z każdej strony kurczaka w środku trójkąta skóry między udami i piersiami (w pobliżu pałeczki perkusyjnej), a następnie włóż dolne pokrętło każdej pałeczki przez szczelinę. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Kurczaka posypać solą i mielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Podgrzać 3 łyżki masła w 10-calowej żeliwnej lub ciężkiej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj kurczaka, skórkę do dołu i ułóż większe gałązki rozmarynu na kurczaku. Przykryj okrągłym pergaminem i drugą patelnią, a następnie wierzch ciężarami. Kurczak gotować, aż skóra jest rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usuń i rezerwy wagi, top patelnia, pergamin, i rozmaryn, a następnie ostrożnie poluzować kurczaka z patelni z łopatką. Obróć kurczaka i ponownie umieścić gałązki rozmarynu, a następnie ponownie przykryć pergaminem, patelnia, i wagi. Gotować, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
Toast pieprzu w suchym 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć na czystą deskę do krojenia i grubo zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Powrót pieprzu do rondla i doprowadzić do duszenia z syropem, 1/2 bulionu szklanki, i małe gałązki rozmarynu, a następnie zmniejszyć ogień i dusić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Kurczaka przełożyć na talerz i luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Dodaj ocet do patelni i deglaze, gotowanie i skrobanie brązowych bitów z drewnianą łyżką, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać mieszaninę klonu i pozostałe 1/4 bulionu szklanki i gotować, aż lekko syropy, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła. Doprawić sosem solą i przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podawać kurczaka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn