Kurczak w sosie figowym
Kurczak w sosie figowym to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, bez kości, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój figi na ćwiartki i umieść w małej misce; przykryj gorącą wodą i namocz do miękkości, około 15 minut. Wyciągnij figi z płynu i umieść w blenderze lub robocie kuchennym.
Dodać 1/3 szklanki płynu do namaczania (resztę wyrzucić) i bulion, kolendrę i suchą musztardę; wirować, aż będzie gładka.
Kurczaka opłukać i osuszyć. Ustaw 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Dodać kurczaka w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, 4 do 6 minut w sumie.
Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju i cebuli; mieszać często, aż cebula kuleje i zaczyna brązowieć, 2 do 3 protokół.
Dodać mąkę i wymieszać, aby pokryć cebulę.
Dodać mieszankę fig i mieszać do wrzenia.
Powrót kurczaka na patelnię. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 5 do 7 minut.
Szczypcami przełożyć kurczaka na talerze. Sherry wymieszać z sosem. Jeśli chcesz, aby sos był gładszy, przelej przez drobny sitko do miski. Łyżka sosu równo na kurczaka, następnie skropić każdą porcję 1 łyżką octu.
Posypać szczypiorkiem, dodać sól i pieprz do smaku.