Kurczak w sosie śmietanowym
Kurczak w sosie śmietanowym to bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i דל פחמימות,zne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 15 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 20 minut. Jeśli masz kurczaka, czosnek, sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym), Kurczak w sosie śmietanowym, oraz Kurczak w sosie śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kurczaka (pierś-side up), rosół z kurczaka, wodę, meksykańską cremę, pomidory, czerwoną paprykę, paprykę jalapeno, cebulę, czosnek, oregano, liść laurowy, pieprz cayenne, sól i pieprz w dużym garnku, zapewniając, że wszystkie składniki są zanurzone w płynie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Obróć kurczaka za pomocą szczypiec. Przykryć stockpot i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Kurczaka wyjąć z mieszanki i odstawić.
Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, odtłuszczając każdy tłuszcz, który unosi się na powierzchnię, 5 do 10 minut.
Pokroić kurczaka na kawałki wielkości porcji i wrócić do stockpot; wymieszać posiekaną kolendrę i gotować, aż kurczak jest rozgrzany przez, o 5 protokół.