Kurczak w sezamie nadziewany ricottą i szpinakiem
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Kurczak w sezamie nadziewany Ricottanem i szpinakiem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 43g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.74 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, skórkę cytrynową, szczyptę gałki muszkatołowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka szpinakowa z łososiem w sosie sezamowym, Roladki z kurczaka nadziewane Ricottanem i szpinakiem, oraz Kurczak nadziewany imbirem ze szpinakiem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szpinak na patelnię; gotować 5 minut lub aż szpinak zacznie więdnąć, często mieszając.
Szpinak odsączyć w durszlaku, naciskając, aż będzie ledwo wilgotny.
Umieścić szpinak na desce do krojenia; drobno posiekać.
Umieść szpinak w średniej misce.
Dodaj domowy ser Ricotta, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/8 łyżeczki soli i gałkę muszkatołową; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Każdą pierś kurczaka posmarować 1/4 szklanki mieszanki ricotty, pozostawiając granicę 1/4 cala. Zaczynając od krótkiej strony, zwiń każdą pół piersi kurczaka w galaretkę.
Umieść rolki, szew boki w dół, w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/8 łyżeczki soli posypać równomiernie na rolkach; Rolki skropić równomiernie 1 łyżką oliwy z oliwek.
Roladki posypać sezamem, delikatnie dociskając do przylegania.
Piec w 450 przez 20 minut lub do kurczak jest gotowy.
Aby przygotować sos, połączyć posiekane pomidory i pozostałe składniki, delikatnie mieszając.