Kurczak w Rieslingu ze śliwkami i kapustą

Kurczak w Rieslingu ze śliwkami i kapustą
Kurczak w Rieslingu ze śliwkami i kapustą może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1563 kalorii, 90g białka, oraz 110 g tłuszczu każdy. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałązki rozmarynu, śliwki, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać riesling można śledzić to danie główne z Późny zbiór Riesling Sorbet z jagodami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak w Rieslingu ze śliwkami i kapustą, Przyprawiona czerwona kapusta ze śliwkami, oraz Kaczka pieczona ze śliwkami i kapustą Duszowaną w winie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cipolline, marchew, seler i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
4
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż warzywa są lekko rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
5
Przełożyć do ciężkiego dużego garnka; warzywa popchnąć na boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Podgrzać 2 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Kurczaka obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
8
Dodaj do patelni i brązowy ze wszystkich stron, obracając często z drewnianymi łyżkami, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
9
Umieść kurczaka, pierś do góry, w środku mieszanki warzywnej w garnku. Ułóż świeże zioła, skórkę cytryny i śliwki wokół kurczaka. Włóż kapustę kliny wokół kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WarzywaWarzywa
KapustaKapusta
Cały KurczakCały Kurczak
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Wylać tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj bulion i wino na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki; wlać i wokół kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Mżawka pozostała 1/2 szklanki oleju nad. Przykryj garnek dużym kawałkiem wytrzymałej folii aluminiowej, szczelnie zamykając wokół obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
13
Umieść pokrywkę na garnku, aby szczelnie przykryć. Pieczony kurczak i warzywa aż gotowane przez, o 55 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Odstawić pokryte 10 minut.
15
Przenieś kurczaka do środka dużej płytkiej miski. Używając szczypiec, umieść warzywa i aromaty wokół kurczaka. Doprawiamy soki do smaku solą i pieprzem; polewamy kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn