Kurczak w parmezanie

Kurczak z parmezanem może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 706 kalorii, 49 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Za 3,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 169 osób. Mieszanka kotletów z kurczaka, liści tymianku, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 95%. Ten wynik jest znakomity. Łatwe paluszki z kurczaka z parmezanem i okłady z kurczaka z parmezanem, Łatwe paluszki z kurczaka z parmezanem i okłady z kurczaka z parmezanem oraz Łatwe paluszki z kurczaka z parmezanem i okłady z kurczaka z parmezanem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
W małej misce wymieszaj olej i zioła, aby się połączyły. Doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj obie strony kotletów olejem ziołowym.
Rozgrzej dużą, ciężką patelnię żaroodporną na dużym ogniu.
Dodaj kotlety i smaż aż do zrumienienia, około 2 minut z każdej strony.
Zdejmij patelnię z ognia.
Połóż łyżkę sosu marinara na kotletach i wokół nich.
Posyp 1 łyżeczką mozzarelli każdy kotlet, a następnie posyp każdy 2 łyżeczkami parmezanu.
Posyp kawałki masła na wierzchu kotletów.
Piec, aż ser się roztopi, a kurczak będzie ugotowany, około 3 do 5 minut.;
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i półprzezroczyste, około 2 minut.
Dodać seler i marchewkę, doprawić solą i pieprzem.
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj pomidory, bazylię i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż zgęstnieje.
Usuń liście laurowe i sprawdź, czy są doprawione. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę stołową na raz, aby dopełnić smaki.
Do miski robota kuchennego dodaj połowę sosu pomidorowego. Przetwarzaj, aż będzie gładka. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, poczekaj, aż całkowicie ostygnie i wlej 1 do 2 porcji filiżanek do plastikowych torebek do zamrażarki. To zamroży do 6 miesięcy.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera
Chianti, Montepulciano i wino Barbera to świetny wybór do kurczaka z parmezanem. Kiedy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnio treściwym czerwonym winem. Jako że jest to danie włosko-amerykańskie, my sięgnęliśmy po włoskie wina. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.