Kurczak w panierce
Kurczak w panierce zajmuje około 15 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 329 kalorii , 40 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 1,78 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz masło, połówki piersi z kurczaka, paprykę i kilka innych składników, możesz je zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Kurczak w panierce z krakersów curry , batoniki z pokruszonymi ciasteczkami jagodowymi i dorsz z bułką tartą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek w proszku i paprykę. Obtocz kurczaka w mieszance bułki tartej.
Umieścić na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej.
Skropić masłem. Przykryć luźno papierem woskowym. Podgrzewać w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy przez 4-6 minut lub do momentu, aż soki będą klarowne, obracając raz.