Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala

Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj kurczaka w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masalan spróbuj. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Ten przepis służy 6. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka wody, masła, papryki serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry Stand Chicken Tikka Masala Sauce, Kremowy Kurczak Tikka Masala, oraz Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do marynaty: w dużej misce, wymieszać składniki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać kurczaka i wrzucić do herbu. Marynować co najmniej 30 minut, lub w lodówce do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Do sosu: Kiedy JESTEŚ gotowy, aby curry, umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek i masło. Gdy masło się stopi, dodaj pastę imbirowo-czosnkową i paprykę serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Smażyć, aż lekko zbrązowieje na brzegach.
6
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, aż pomidor ciemnieje w Kolorze, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
7
Dodaj garam masala i papryka i saute na temat 1 minut, aby wyciągnąć swoje smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
8
Dodaj pomidory, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć na wolnym ogniu, i gotować, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Możesz potrzebować więcej wody w zależności od tego, ile płynu wydzielają pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
W międzyczasie odpal grilla. Kiedy jest ładnie i gorąco, lekko posmaruj go olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Kurczaka ułożyć na grillu, otrząsając nadmiar marynaty. Gotować, aż zostanie zwęglone, o 2 protokół z każdej strony. (Nie martw się, że kurczak nadal będzie trochę niegotowany, kończy gotowanie w sosie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Wlać sos do blendera lub robot kuchenny, lub użyć blendera zanurzeniowego, i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Wlać z powrotem do patelni i doprowadzić z powrotem do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj kurczaka i liście kozieradki, jeśli używasz. Weź ogień na wolnym ogniu i gotować przez około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Liście KozieradkiSuszone Liście Kozieradki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
14
Dodać śmietanę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
15
Udekoruj mieloną świeżą kolendrą i podawaj na ryżu, z naan lub chrupiącym kawałkiem chleba!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
NaanNaan
Groszek Goya®Groszek Goya®
16
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
17
Zapisz to, czego nie używasz w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce przez 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri

Składniki

1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki3Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1Gotowany ryż, naan lub chrupiący chleb, do serwowaniaGotowany ryż, naan lub chrupiący chleb, do serwowania1porcja startego parmezanususzone liście kozieradki (opcjonalnie)suszone liście kozieradki (opcjonalnie)6trochę posiekanej cukiniiMielona świeża kolendra, do dekoracjiMielona świeża kolendra, do dekoracji1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży imbir, obrany, pokrojony w plasterki 1/2 calaświeży imbir, obrany, pokrojony w plasterki 1/2 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogaram masalagaram masala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6trochę posiekanej cukiniiOlej do grillowaniaOlej do grillowania2warzywo (np. szpinak)steki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt zwykły, ubijany na gładkąjogurt zwykły, ubijany na gładką8Pomidory Roma pokrojone w kostkęPomidory Roma pokrojone w kostkę2papryka serrano, mielona (nasiona usuwane, jeśli nie chcesz, aby były ostre)papryka serrano, mielona (nasiona usuwane, jeśli nie chcesz, aby były ostre)454papryka habaneroudka kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone widelcem i pokrojone w duże kawałkiudka kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone widelcem i pokrojone w duże kawałki2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek, całyczosnek, cały

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn