Kurczak w Krecie, w stylu Puebla

Kurczak w Krecie, w stylu Puebla
Need a dairy free main course? Kurczak w Mole, styl Puebla może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 866 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka, tortille kukurydziane, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć czekoladę można śledzić to danie główne z Nerkowca mleko czekolada ciasteczka czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Puebla-Style Kurczak Mole, Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), oraz Dziś Kolacja: kurczak w stylu Huasteca w Krecie.

Instrukcje

1
W dużym garnku, parboil kurczaka w wodzie doprawione solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Odcedzić, zastrzegając gotowania bulionu, i przechowywać w lodówce, aż gotowy do montażu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3
Przygotuj Kreta Poblano. Wyczyść chiles usuwając łodygi, żyły i nasiona; rezerwy 1 łyżka nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mole PoblanoMole Poblano
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4
Podgrzać 1/2 szklanki oleju na ciężkiej patelni, aż migocze. Smażyć chiles aż chrupiące, o 10 do 15 sekund, obracając raz; upewnij się, że nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Włóż chiles do niereaktywnej miski, przykryj gorącą wodą i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie wody. Przecier chiles w blenderze z wystarczającą ilością wody do moczenia, aby gładka pasta. Może być konieczne zeskrobanie boków i kilkukrotne wymieszanie w celu uzyskania gładkiej pasty. W ciężkim piecu holenderskim podgrzać dodatkową 1/2 szklanki oleju na średnim ogniu i dodać puree chile (należy uważać, że będzie rozprysk). Gotować przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Zdjąć z ognia i odstawić.
9
Pomidory Puree w blenderze. W młynku do kawy lub przypraw zmiel goździki, ziarna pieprzu, cynamon i prażone nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
TomatillosTomatillos
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodać mieszaninę nasion i czosnek do puree Tomatillo i miksować na gładką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
11
Podgrzać 6 łyżek oleju na ciężkiej patelni. Smażyć każdy z następujących składników, a następnie wyjąć łyżką szczelinową: rodzynki, aż nadmuchną; migdały na złoty brąz; pestki dyni, aż pop. Jeśli to konieczne, dodać tyle oleju, aby 4 łyżki i smażyć kawałki tortilla i kromki chleba, aż złoty kolor, o 15 sekund na stronę; usunąć z patelni z rowkiem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodaj rodzynki, migdały, nasiona dyni, tortille i chleb do puree tomatillo i zmiksuj, używając 1 do 2 szklanek zastrzeżonego bulionu z kurczaka, w razie potrzeby, aby uzyskać gładki SOS. Może to być konieczne w partiach. W ciężkim holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
TomatillosTomatillos
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
13
Dodaj puree chile, puree tomatillo, i meksykańska czekolada (uważaj będzie rozprysk). Gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TomatillosTomatillos
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
14
Dodaj pozostałe 5 szklanek bulionu z kurczaka, gotuj na małym ogniu przez dodatkowe 45 minut, mieszając wystarczająco często, aby zapobiec przypaleniu mieszanki na dnie. W ciągu ostatnich 15 minut czasu gotowania, dodać parboiled kurczaka i ciepła przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
15
Udekoruj prażonym sezamem i podawaj z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Ryż BiałyRyż Biały
16
Szef Ravago dzieli się swoimi wskazówkami z Epicurious:aby zasiać suszone chiles, użyj ostrego noża do parkowania, aby rozciąć bok i ostrożnie zeskrobać nasiona. To dobry pomysł, aby nosić rękawiczki podczas obsługi chiles. Według Ravago możesz zmieniać liczbę każdego chile, którego używasz, o ile całkowita liczba wynosi 22, ale używaj tylko pasilla, mulato lub ancho chiles. Nie zastępuj innego typu. Tworzenie Kreta jest procesem czasochłonnym, ale szef kuchni Ravago ostrzega przed pójściem na skróty; w przeciwnym razie kret będzie miał off smak. Na przykład przepis wymaga indywidualnego opiekania każdego rodzaju nasion. Ma to na celu zintensyfikowanie i zablokowanie smaku każdego z nich, ponieważ proces ogrzewania przynosi oleje na powierzchnię. Jeśli podgrzejesz wszystkie rodzaje nasion razem, smaki staną się mieszane, co spowoduje mol o Smaku błotnistym. Aby w pełni wykorzystać swoje wysiłki, przygotuj podwójną partię Kreta, serwując porcję, a resztę utrzymując w stanie zamrożenia. Według Ravago kret będzie zamrożony nawet przez miesiąc. Wystarczy rozmrozić i podgrzać. Jeśli konsystencja jest ziarnista po podgrzaniu, po prostu odśwież SOS. Dla łatwiejszego podawania można użyć kawałków kurczaka bez kości, bez skóry. Przepis wymaga parboiling, ale można przygotować kurczaka na wiele sposobów, Ravago mówi, albo pieczone, pieczone, lub grillowane. Można nawet użyć zakupionego kurczaka rożna. Ravago mówi, że kurczaka można zastąpić kaczką, przepiórką, indykiem lub jakimkolwiek rodzajem drobiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak RotisserieKurczak Rotisserie
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
DróbDrób
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
PrzepiórkiPrzepiórki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
17
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. 2005 Shearer Publishing

Składniki

6ancho chilesancho chiles1(może być lub przeglądać)nasiona anyżu, tostynasiona anyżu, tosty20cały czarny pieprzcały czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanazarezerwowany rosół z kurczaka w razie potrzebyzarezerwowany rosół z kurczaka w razie potrzeby2kilogramykawałki kurczaka, skóra nakawałki kurczaka, skóra na7pasilla chilespasilla chiles9mulato chilesmulato chiles43Orzechy dowolne (posiekane)Meksykańska czekolada, posiekanaMeksykańska czekolada, posiekana1stickMeksykański cynamon, znany jako canela, jest korą prawdziwego drzewa cynamonowego, pochodzącego ze Sri Lanki. Jest sprzedawany w bardzo cienkich i nieco łuszczących się zwiniętych i jest znacznie bardziej miękki niż bardziej powszechny wariant cynamonu, który pochodzi z kory kasjiMeksykański cynamon, znany jako canela, jest korą prawdziwego drzewa cynamonowego, pochodzącego ze Sri Lanki. Jest sprzedawany w bardzo cienkich i nieco łuszczących się zwiniętych i jest znacznie bardziej miękki niż bardziej powszechny wariant cynamonu, który pochodzi z kory kasji1inchmeksykańska laska cynamonumeksykańska laska cynamonu0(może być lub przeglądać)nasiona kolendry, tostynasiona kolendry, tosty2tortille kukurydziane, rozdarte na kawałkitortille kukurydziane, rozdarte na kawałki4ząbki czosnku, pieczoneząbki czosnku, pieczone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinasiona dyninasiona dyni8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZnane również jako pepitas, nasiona dyni używane w kuchni meksykańskiej są łuszczone. Podczas smażenia lub opiekania pestek dyni na suchej patelni trzymaj pod ręką przykrycie, ponieważ będą pękać jak popcornZnane również jako pepitas, nasiona dyni używane w kuchni meksykańskiej są łuszczone. Podczas smażenia lub opiekania pestek dyni na suchej patelni trzymaj pod ręką przykrycie, ponieważ będą pękać jak popcorn3(zima)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska i mielony czarny pieprz do smakuSól morska i mielony czarny pieprz do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona z chiles, tostynasiona z chiles, tosty2(zima)nasiona sezamu, tosty, do dekoracjinasiona sezamu, tosty, do dekoracji8(zima)nasiona sezamu, tostynasiona sezamu, tosty3czerstwe Francuskie rolki, pokrojone w 1-calowe plastryczerstwe Francuskie rolki, pokrojone w 1-calowe plastry8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPomidory są często określane jakoPomidory są często określane jako" zielone pomidory", ale są członkami rodziny agrestu. Aby przygotować pomidory do salsy, usuń ich papierowe łuski i spłucz lepką zewnętrzną powłokę. Lub konserwy całe Tomatillo są dostępne pod8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyryż białyryż biały20migdały całe, blanszowanemigdały całe, blanszowane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej roślinny lub smalec plus dodatkowe w razie potrzebyolej roślinny lub smalec plus dodatkowe w razie potrzeby8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMulato, pasilla i ancho chiles to trzy odmiany suszonych chiles często używane w kuchni meksykańskiej. Ancho chile (poblano, które dojrzało do ciemnoczerwonego koloru i wyschło) jest rdzawe, szerokie na łodydze i zwężające się do trójkątnego wierzchołka. MulaMulato, pasilla i ancho chiles to trzy odmiany suszonych chiles często używane w kuchni meksykańskiej. Ancho chile (poblano, które dojrzało do ciemnoczerwonego koloru i wyschło) jest rdzawe, szerokie na łodydze i zwężające się do trójkątnego wierzchołka. Mula
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia60
Magazyn