Kurczak W Curry Sauté
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Curry kurczaka Sauté spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pre papryka, piersi z kurczaka, limonka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Warzywne Sauté, Kurczak Po Meksykańsku Sauté, oraz Kurczak i ziemniaki Saute dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posypać 1 łyżeczkę curry, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu na kurczaka. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać kurczaka na patelni; gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj paprykę i pozostałe 1/2 łyżeczka curry na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż mieszanina jest lekko zagęszczony.
Wapno przeciąć na pół. Wycisnąć 1 łyżkę soku z 1 połowy limonki; drugą połowę pokroić na 4 kliny. Wymieszać sok i 1/4 łyżeczki soli do mieszanki papryki.
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki.
Podawać kurczaka z mieszanką papryki i limonki.