Kurczak Teriyaki ze szparagami
Kurczak Teriyaki ze szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,58 zł za porcję. Jeśli masz wino, połówki piersi kurczaka, ser szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak i szparagi Teriyaki Stir-Fry, Szparagi i brokuły Kurczak Teriyaki, oraz Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać miodowy sos teriyaki i wino.
Umieścić kurczaka w misce, i płaszcz z marynatą. Przykryć i marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę (najlepiej jest, jeśli można marynować przez noc).
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wyrzucić marynatę i ułożyć piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż prawie gotowe.
Umieść szparagi w garnku wyposażonym w kosz do gotowania na parze na 1 cal wrzącej wody i Parę 5 minut, do miękkości.
Na każdą pierś kurczaka ułożyć po 4 szparagi, a każdą pierś ułożyć plasterkiem szwajcarskiego sera. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie 10 minut lub aż ser się roztopi, a soki z kurczaka będą czyste.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.