Fajitas z kurczaka szparagowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól czosnkową, sos sałatkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Tequila Lime Chicken Fajitas i Wielka marynata z kurczaka kontrowersje, oraz Fajitas de Carne (stek Fajitas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kurczaka w dużej plastikowej torebce; dodaj sos sałatkowy. Uszczelnić worek i włączyć do herbu; przechowywać w lodówce przez 4 godziny, obracając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dużej patelni nonstick, smażyć kurczaka w oleju przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać szparagi, paprykę, kukurydzę i cebulę. Gotować, odkryte przez 7 minut lub aż soki z kurczaka uruchomić jasne i warzywa są chrupiące-delikatne, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj sok z cytryny, sól czosnkową i pieprz. Łyżka 1/2 szklanki na każdej tortilli; złożyć po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.