Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką
Rozmaryn-solone, Maślanka smażony kurczak może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 952 kalorie, 50g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cytryny, ząbki czosnku, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką, Pikantny Maślany Kurczak Smażony, oraz Rosemary Brined Piekarnik Smażony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu, podsmażyć cebulę i czosnek w oleju, aż przezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodać 3 łyżki soli po cebuli i czosnku gotowane przez 30 sekund lub tak.
Dodać rozmaryn i gotować na ciepło, 30 sekund lub tak.
Dodaj wodę i cytrynę, wyciskając sok z klinów do wody i usuwając wszelkie nasiona. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu, mieszając, aby rozpuścić sól.
Wyjąć z ognia i pozostawić solankę do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Umieść wszystkie kawałki kurczaka w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie. Ustaw torbę w dużej misce na wsparcie.
Wlać schłodzoną solankę i aromaty do worka. Uszczelnij worek, aby usunąć jak najwięcej powietrza, a kurczak jest zanurzony w solance. Przechowywać w lodówce przez 8 do 24 godzin, mieszając torebkę od czasu do czasu, aby redystrybuować solankę i kurczaka.
Wyjmij kurczaka z solanki, spłucz pod zimną wodą, osusz i ustaw na stojaku lub na ręcznikach papierowych. Kurczak można schłodzić do 3 dni przed gotowaniem lub można go ugotować natychmiast. Idealnie powinien być schłodzony, odsłonięty, na dzień, aby wysuszyć skórę, ale zwykle nie mogę się doczekać, aż zacznę go gotować.
Mąkę, pieprz czarny, papryka, sól morska, cayenne, i proszek do pieczenia połączyć w misce.
Ubij, aby rozprowadzić składniki. Podziel tę mieszaninę między dwie miski.
Do trzeciej miski wlać maślankę. Ustaw stojak na blasze do pieczenia / tacy. Kurczaka zagrzebać w mące, otrząsnąć nadmiar, a odkurzone kawałki ułożyć na stelażu. Kawałki zanurzyć w maślance, a następnie zagrzebać w drugiej misce mąki i odstawić na półkę.
Rozgrzać olej na patelni do smażenia w temperaturze 177°/180°C.
Dodaj jak najwięcej kawałków kurczaka, jak można bez tłoczenia patelni. Gotować kurczaka, obracając kawałki od czasu do czasu, aż są gotowane przez, 12 do 15 minut w zależności od ich wielkości.
Wyjąć do czystego stojaka i pozostawić na 5 do 10 minut przed podaniem.
Z dwudziestki Ruhlmana autorstwa Michaela Ruhlmana. Copyright © 2011 by Michael Ruhlman; photographs copyright © 2011 by Donna Turner Ruhlman. Wydany przez Chronicle Books LLC.