Kurczak smażony z karczochami
Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, bez kości, liście oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karczochy Smażone, Czosnek Smażone Karczochy, oraz Smażone Karczochy Dla Niemowląt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Umieść każdą połowę piersi między arkuszami folii z tworzywa sztucznego; za pomocą płaskiego młotka lub wałka do ciasta, delikatnie i równomiernie Funt kurczaka do grubości 1/4 cala. Odklej plastikową folię.
Wlać olej do 11-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, przechylając się, aby pokryć dno. Gdy olej jest gorący, dodaj kurczaka w jednej warstwie, bez tłoczenia. Gdy krawędzie zaczynają się zmieniać na białe, obrócić kawałki i gotować, aż nie będą już różowe w środku (wycięte do testu), łącznie od 3 do 4 minut. Gdy kurczak jest gotowany, przełożyć na talerz i ogrzać; powtórzyć, aby ugotować Pozostałe piersi.
Dodaj bulion, karczochy serca, oliwki, kapary, sok z cytryny, i oregano do patelni; wymieszać, skrobanie rumiane kawałki darmo, aż do zagotowania mieszaniny. Natkę pietruszki wymieszać. Łyżka sosu równomiernie na kurczaka.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Dekoruj cytrynowymi klinami.