Kurczak Smażony w Piekarniku
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów południowych do swojej kolekcji, kurczak smażony w piekarniku może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 677 kalorii , 74 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,84 USD za porcję. Ten przepis wypróbowało i polubiło 76 osób. Udaj się do sklepu i kup musztardę dijon, koszerną sól i pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik 91% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kurczak smażony w piekarniku , Kurczak smażony w piekarniku i Kurczak smażony w piekarniku .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia wytrzymałą folią aluminiową.
Umieść stojak do chłodzenia nad patelnią i spryskaj stojak nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, ser, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, sól i pieprz do smaku. W osobnym, płytkim naczyniu wymieszaj musztardę, wodę, sól i pieprz do smaku oraz pozostałą oliwę z oliwek. Każdą pierś z kurczaka posmaruj mieszanką musztardową; Obtocz każdy w mieszance bułki tartej.
Ułożyć na przygotowanym ruszcie w blaszce.
Piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, aż kurczak będzie złotobrązowy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Kurczaka smażonego w piekarniku można łączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. SA Prum Wehlener Sonnenuhr Kabinett Riesling z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
SA Prum Wehlener Sonnenuhr Kabinett Riesling
Ten Riesling ma jasnozłoty kolor. W nosie świeże i przyjemnie owocowe. W ustach aromaty cytryny i brzoskwini na mineralnym tle. Dobrze komponuje się z sałatkami, owocami morza i lekkimi daniami z cielęciny.