Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere

Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere
Kurczak smażony stek na patyku z Whatsthishere sos może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 22g białka, oraz 36g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,72 USD za porcję. Kilka osób naprawdę lubi to Południowe danie. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, śmietany, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Walentynki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere, Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere, oraz Kurczak smażony w piekarniku na patyku podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na szaszłyki nawleczyć pokrojone w plastry kostki paski stekowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z KostkiStek Z Kostki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
3
W naczyniu do pieczenia ubić jajko, maślankę i gorący sos. W drugim naczyniu do pieczenia połączyć mąkę, mąkę Manny, paprykę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, cayenne, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
MaślankaMaślanka
Ostry SosOstry Sos
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Podgrzej olej rzepakowy w średnim garnku na średnim ogniu do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Pogłębić szaszłyki wołowe w mieszance mąki i strząsnąć nadmiar, aby były lekko odkurzone. Zanurz je w maślance i mieszaninie jaj obie strony, a następnie włóż z powrotem do mieszanki mąki, upewniając się, że całkowicie się pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
WołowinaWołowina
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
6
Robocze partie po 6 smażyć szaszłyki na gorącym oleju, aż powłoka będzie złotobrązowa i chrupiąca, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby spuścić. Szaszłyki można trzymać w rozgrzanym piekarniku 250 stopni F podczas smażenia pozostałych szaszłyków. Szaszłyki układamy na półmisku i podajemy SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzaszłykiSzaszłyki
PiekarnikPiekarnik
8
Ubić wszystkie składniki sosu w małej misce, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze typy na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, które możesz spróbować, to cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot "Scosso" Blend. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Four Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Four Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot "Scosso" Blend
Kalifornijski "Super Tuscan" Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to przejażdżka pełna Gallupa dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyny z tytoniem i przyprawami nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Malina i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn