Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere
Kurczak smażony stek na patyku z Whatsthishere sos może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 22g białka, oraz 36g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,72 USD za porcję. Kilka osób naprawdę lubi to Południowe danie. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, śmietany, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Walentynki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere, Kurczak smażony stek na patyku z sosem Whatsthishere, oraz Kurczak smażony w piekarniku na patyku podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na szaszłyki nawleczyć pokrojone w plastry kostki paski stekowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Kostki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
3
W naczyniu do pieczenia ubić jajko, maślankę i gorący sos. W drugim naczyniu do pieczenia połączyć mąkę, mąkę Manny, paprykę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, cayenne, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Z Kaszy Mannej
Czosnek W Proszku
Cebula W Proszku
Maślanka
Ostry Sos
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
4
Podgrzej olej rzepakowy w średnim garnku na średnim ogniu do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Pogłębić szaszłyki wołowe w mieszance mąki i strząsnąć nadmiar, aby były lekko odkurzone. Zanurz je w maślance i mieszaninie jaj obie strony, a następnie włóż z powrotem do mieszanki mąki, upewniając się, że całkowicie się pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Pasek Skórki Cytrynowej
Wołowina
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
6
Robocze partie po 6 smażyć szaszłyki na gorącym oleju, aż powłoka będzie złotobrązowa i chrupiąca, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
7
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby spuścić. Szaszłyki można trzymać w rozgrzanym piekarniku 250 stopni F podczas smażenia pozostałych szaszłyków. Szaszłyki układamy na półmisku i podajemy SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Szaszłyki
Piekarnik
8
Ubić wszystkie składniki sosu w małej misce, aż będą gładkie.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze typy na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, które możesz spróbować, to cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot "Scosso" Blend. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Four Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot "Scosso" Blend
Kalifornijski "Super Tuscan" Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to przejażdżka pełna Gallupa dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyny z tytoniem i przyprawami nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Malina i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.