Kurczak smażony stek z sosem śmietanowym

Kurczak smażony stek z sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką śmietanę, sól, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak smażony stek z sosem śmietanowym, Stek z kurczaka smażony w sosie śmietanowym, oraz Stek Z Kurczaka Smażony W Sosie Śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek pokroić na cztery porcje. Aby zmiękczyć kawałki steków, umieść każdy kawałek między dwoma kawałkami plastikowej folii. Używając płaskiej strony młotka mięsnego, lekko Funt mięso aż około 1/4 cala grubości.
Połączyć jajko i 1 łyżkę mleka w płytkiej misce.
Połączyć bułkę tartą, sól, i pieprz w innej płytkiej misce. Kawałki steków zanurzyć w mieszaninie jaj, obracając się, aby równomiernie pokryć wszystkie boki. Następnie zanurz w mieszaninie okruchów chleba, obracając się, aby równomiernie pokryć wszystkie strony. Delikatnie otrząsnąć nadmiar bułki tartej.
[Wskazówka czyszcząca: wytrzyj resztki mięsa lub wycieki jaj na blacie chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Rozgrzać olej na średnim ogniu w bardzo dużej patelni.
Dodaj połowę kawałków steku na patelni i gotować przez 6 protokół lub aż brązowy z obu stron, obracając raz.
Wyjmij steki z patelni i umieść na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu. Powtórz z pozostałymi kawałkami steków, w razie potrzeby dodając więcej oleju. Powrót wszystkie steki na patelni. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, pod przykryciem, przez 45 do 60 minut lub aż steki będą miękkie.
Przełożyć steki na półmisek i przykryć, aby się ogrzały. Rezerwy 1 1/2 kapiele łyżki na patelni; wyrzucić Pozostałe kapiele, lub dodać dodatkowy olej w razie potrzeby.
Ciepła zastrzeżone kapie w patelni.
Ubić w mące. Stopniowo wymieszać 1 szklankę mleka, pół na pół i tymianek. Gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki. Gotować, ciągle mieszając, jeszcze przez 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać sos na smażonym steku z kurczaka.
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy blat kuchenki jest chłodny, wytrzyj wszelkie rozpryski oleju lub wycieki chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*.]