Kurczak sezamowy z pikantnym sosem zanurzeniowym

Kurczak sezamowy z pikantnym sosem zanurzeniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka sezamowego z pikantnym sosem do zanurzania. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 2018 kalorie, 53g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na 6,17 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka imbiru, oliwy z oliwek, sosu sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak sezamowy z pikantnym sosem zanurzeniowym, Paluszki z kurczaka sezamowego z pikantnym sosem pomarańczowym, oraz Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z sezamem-Scallion Flatbread i krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, połączyć cebulę, czosnek i imbir i pulse do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Mięso MieloneMięso Mielone
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Umieść w misce i połącz z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, sosem sojowym, rumem, pokruszoną czerwoną papryką, cukrem i solą. Przed użyciem wstrząsnąć lub dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pokroić pierś z kurczaka w paski 2-calowe. Włóż do plastikowej torby lub wanny z marynatą. Marynować w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Nasiona sezamu połączyć z mąką. Drag marynowane paski kurczaka w mieszaninie mąki i sezamu. Na patelni, rozgrzać tyle oleju rzepakowego lekko płaszcz dno patelni aż gorące, ale nie palenie. Gotować paski kurczaka, po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć na płytką patelnię i zakończyć w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Wrzucić makaron sezamowy z niektórych Soi-imbir Vinaigrette i kilka świeżych Mesclun zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
ZieloniZieloni
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2
Na talerzu ułożyć sałatkę z makaronem i ułożyć gotowanym kurczakiem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
3
Polać kurczaka pikantnym sosem morelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Udekoruj marynowanym imbirem i sosem morelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
5
Gotuj makaron angel hair we wrzącej, osolonej wodzie przez 2 minuty lub do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Angel Hair PastaAngel Hair Pasta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Odcedzić i spłukać zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Dodaj kolendry, szalotki, oliwa, i oleje sezamowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
8
Połączyć dobrze.
9
Połącz wszystkie składniki, z wyjątkiem wody, w blenderze. Mieszamy przez 30 sekund. Następnie dodaj wodę i mieszaj przez kolejne 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Umieść wszystkie składniki w rondlu i podgrzewaj, aż glazura się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Ubijać na gładką masę i podawać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Dodaj wodę, jeśli zrobi się zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fresh Angel Hair pastafresh Angel Hair pasta4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweglazura morelowaglazura morelowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki mrożonej zielonej fasolki ciętej2 szklanki mrożonej zielonej fasolki ciętej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana5Odsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożonaOdsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożona1pęczkikolendra, liście posiekanekolendra, liście posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkukruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciemny rumciemny rum4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna0caleobrany świeży imbirobrany świeży imbir3goździkisos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy12 łyżeczki czosnku w proszkustarty imbirstarty imbir12 łyżeczki czosnku w proszkuimbir mielonyimbir mielony5krewetki i żyłkiMesclun GreensMesclun Greens591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1małecebula mielonacebula mielona12 łyżeczki czosnku w proszkuCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1bunchposiekane szalotkiposiekane szalotki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 36 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia61
Magazyn