Kurczak sezamowy Lorraine Wallace
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka sezamowego Lorraine Wallace. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 567 kalorii, 56g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, bułkę tartą panko, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Letni kurczak Lorraine Wallace, Szybkie Quiche z kurczakiem i warzywami Lorraine Wallace, oraz Kurczak Lorraine Wallace i nerkowce w filiżankach do sałaty.
Instrukcje
Piersi kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Włożyć piersi z kurczaka na talerz wystarczająco duży, aby je utrzymać, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Przełożyć piersi kurczaka do średniej miski i na wierzch polać maślanką. Odstawić do marynowania na 15 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj blachę nieprzywierającą sprayem do gotowania.
W małej misce wymieszaj razem bułkę tartą, prażone nasiona sezamu i pietruszkę.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Pojedynczo, pogłębiać piersi z kurczaka w mieszaninie okruchów chleba-sezam, dobrze pokrywając każdy kawałek. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Przełożyć kurczaka na przygotowaną blachę do pieczenia. Wyrzucić marynatę.
Piecz kurczaka przez około 10 minut. Baste z roztopionym masłem i kontynuować pieczenie aż złoty kolor i gotowane przez, o 5 protokół więcej.