Kurczak Sezamowo-Pomarańczowy
Sezamowo-Pomarańczowy kurczak jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz śmietanę do ubijania, połówki piersi kurczaka, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sezam Pomarańczowy Kurczak, Kurczak Sezamowo-Pomarańczowy, oraz Miód Pomarańczowy Sezam Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz nasiona sezamu, skórkę, 1/8 łyżeczki soli i pieprzu w robocie kuchennym; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli.
Rozgrzać olej i masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodać zmieloną mieszaninę sezamu do patelni, mieszając trzepaczką.
Dodaj bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować mieszankę bulionu aż do zmniejszenia do 2/3 szklanki (o 3 protokół).
Dodać sok pomarańczowy i śmietanę; gotować 30 sekund, stale mieszając.