Przepis Kurczak Samlá (Cambodian Chicken Curry) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 2,87 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 645 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szalotki, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z grilla kambodżańskiego (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech), kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść pierwsze 10 składników w robocie kuchennym; proces aż do mielenia, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj mieszaninę imbiru; smażyć 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
4
Dodać kurczaka; gotować 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Dodaj bulion, mleko kokosowe i cukier, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Wyjąć kurczaka z patelni, zastrzegając płyn na patelni; kurczak lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Usuń mięso z kości i odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszać z kurczakiem i sokiem z limonki; gotować przez 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 38 dolarów za butelkę.