Kurczak rozmarynowy z pomarańczowo-klonową glazurą
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak rozmarynowy z pomarańczowo-klonową glazurą może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 25g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, masło, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak rozmarynowy z pomarańczowo-klonową glazurą, Przyprawa Chrupiący Kurczak + Krew Pomarańcz Klon Glazura, oraz Ciasteczka pomarańczowo-rozmarynowe z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sok pomarańczowy i wino zagotować w małym rondlu. Zmniejszyć ogień lekko, ale utrzymać wystarczająco wysoki, aby kontynuować niskie wrzenia przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z syropem klonowym i nadal gotować przez kolejne 5 do 6 minut, często mieszając, aż błyszczący i tylko lekko zgęstnieje. Odstawić.
W małej misce wymieszać rozmaryn, sól i pieprz. Rozetrzyj mieszaninę po obu stronach piersi kurczaka i odstaw na bok.
Roztopić masło i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać piersi z kurczaka, przykryć patelnię i saute przez około 5 minut z każdej strony, aż lekko rumiane.
Wlać mieszaninę pomarańczowo-klonową na kurczaka (mieszanina zagotuje się i bąbelki). Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu; przykryć i niech gotować przez kolejne 10 minut, fastrygowanie od czasu do czasu, aż kurczak jest gotowane przez i sos przekształcił się w bogatej, grubej glazury.