Kurczak pod cegłą z awokado i Chiles jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 40g białka, oraz 52g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Pod Cegłą Z Awokado I Chiles, Kurczak Ceglany, oraz Kurczak Pod Cegłą.
Instrukcje
1
Otwórz kurczaka i umieść na powierzchni roboczej, skórą do góry. Używając dłoni, mocno naciśnij mostek, aby spłaszczyć pierś. Kurczaka przyprawiamy 1 łyżką soli,1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Mielony Pieprz Cayenne
Cały Kurczak
Sól
2
Umieścić w naczyniu do pieczenia; natrzeć 1 łyżką oleju, posypać skórką z cytryny i roztrzepać rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Rozmaryn
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
4
Zbuduj średnio niski ogień w grillu węglowym lub podgrzej grill gazowy do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Umieść kurczaka, skórą w dół, na grillu i umieść cegłę lub ciężką patelnię na kurczaku, aby ją zważyć. (Spowoduje to wystawienie większej ilości skóry na bezpośrednie ciepło, dzięki czemu będzie chrupiąca; kurczak będzie również gotować szybciej.) Gotować, aż skóra będzie chrupiąca i złocisty brązowy, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Używając szczypiec, odłóż cegłę na bok. Włącz kurczaka, grill przykryć, i gotować przez 10 więcej minut. Kontynuuj gotowanie i obracanie kurczaka co 10 minut, pokrywając grilla między zwojami, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 74°, łącznie około 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Szczypce
7
Przenieś na deskę do rzeźbienia; pozwól odpocząć kurczakowi na 10-20 minut. (Odpoczynek sprawi, że będzie bardziej soczyste mięso.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
8
Podczas gdy kurczak odpoczywa, dodaj więcej węgli do ognia, jeśli to konieczne, aby zwiększyć ciepło do średniego, lub rozgrzać grill gazowy do średniego. Chile sezon, papryka, i cebula z solą i pieprzem. Grill (lub użyj kosz grill) na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną i zwęglone w miejscach, o 12 protokół.
Pokroić bok awokado z pozostałą 1 łyżką oleju, doprawić solą i posypać proszkiem chili. Grillować, pokroić bokiem w dół, aż awokado delikatnie ogrzeje się, a miąższ będzie złoty, około 3 minut.