Kurczak po włosku z Prosciutto i bazylią
Kurczak w stylu włoskim z Prosciutto i bazylią może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, śmietanę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety wieprzowe po włosku z bazylią i czosnkiem, Kurczak z bazylią i Prosciutto, oraz Balsamiczna brzoskwiniowo-Bazyliowa Sałatka z kurczakiem z chrupiącą Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Na małej patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek na umiarkowanym ogniu.
Dodaj połowę szalotki i czosnek i gotować, mieszając często, aż zmiękną i pachnące, 2 do 3 protokół. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Zeskrobać mieszaninę do małej miski i ostudzić.
Rozluźnij skórę z piersi kurczaka, nie odłączając jej całkowicie.
Umieść łyżeczkę gotowanej szalotki i mieszanki czosnku pod skórą każdej połowy piersi i rozłóż ją na mięsie. Wierzch mieszaniny złożonym kawałkiem prosciutto i 3 liśćmi bazylii. Skórkę kurczaka wygładzić na nadzieniach i lekko doprawić solą i pieprzem.
Umieścić kurczaka w średniej patelni do pieczenia, Skórka do góry. Broil przez 5 minut. Obróć i piecz przez 5 minut więcej, a następnie ponownie obróć i piecz przez około 5 minut dłużej, lub aż ładnie chrupiące na wierzchu; uważaj, aby nie poparzyć skóry. Obróć temperaturę piekarnika na 350 i piecz kurczaka przez około 20 minut, lub do momentu, gdy soki będą jasne, gdy mięso zostanie Przekłute.
Przełożyć kurczaka na talerz i ogrzać.
Wlać soki z patelni do małej miski; łyżka off tłuszczu i rezerwy brązowe kapiele.
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać pozostałą posiekaną szalotkę i czosnek i mieszać, aż zmiękną i złocisty, o 2 protokół.
Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Gdy wino prawie odparuje, wlać bulion z kurczaka i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 4 protokół. Wymieszaj zarezerwowane kapiele i mieloną bazylię i dopraw solą i pieprzem.
Umieścić nadziewane piersi pół na każdym z 4 talerzy obiadowych. Łyżka sosu nad lub wokół kurczaka i służyć.