Kurczak po marokańsku
Kurczak marokański to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu. 253 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka piersi z kurczaka, dymki, oliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak Po Marokańsku, Kurczak Po Marokańsku, oraz Kurczak Po Marokańsku.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Pokrój 3 głębokie ukośniki w każdą pierś kurczaka i umieść w żaroodpornym naczyniu do pieczenia.
Zmiksować skórkę z cytryny, sok, olej i przyprawy, a następnie zalać kurczakiem. Przykryć folią i piec 20 min.
Gotować quinoa zgodnie z instrukcjami pack następnie wskazówka do dużej miski. Wymieszać z resztą składników i podzielić na półmiski.
Wyjąć kurczaka z piekarnika i służyć na wierzchu quinoa z sokami skropione nad.