Kurczak pieczony z salsą z fasoli i kukurydzy
Przepis Pieczony kurczak z fasolą i kukurydzą Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, kukurydzę z pełnoziarnistym ziarnem, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Miękkie Tacos z kurczaka z czarną fasolą i salsą kukurydzianą, Enchiladas z kurczakiem, kukurydzą i czarną fasolą z salsą Tomatillo, oraz Grillowana Salsa kukurydziano-fasolowa z pieczonymi chipsami kukurydzianymi.
Instrukcje
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, posypać pieprzem i solą z obu stron kurczaka i skropić 1 łyżką oleju. Przykryć i marynować w lodówce 20 minut.
Połączyć pozostały olej, zielona cebula, fasola, kukurydza, chiles, i pimento w średniej misce; dobrze wymieszać.
Umieść kurczaka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania i broil 6 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki.
Łyżka mieszanki fasoli na poszczególnych płytach, a top z krojonym kurczakiem.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.