Kurczak pieczony z masłem Rozmarynowo-pomarańczowym
Pieczony kurczak z masłem Rozmarynowo-pomarańczowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1476 kalorii, 102g białka, oraz 107 g tłuszczu. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, szalotki, pieczonego kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak pieczony z masłem Rozmarynowo-pomarańczowym, Kurczak pieczony na maśle z pomarańczą i rozmarynem, oraz Rosemary-Orange Pot Roast.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 204°. mielić 1 szalotkę; wymieszać z masłem, rozmarynem i obrać w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Pokroić kurczaka na sucho. Za pomocą palców rozluźnij skórę z piersi kurczaka, nóg i ud.
Jamę kurczaka posypać solą i pieprzem.
Połowę masła rozmarynowo-pomarańczowego rozłożyć pod skórką kurczaka. Związać nogi kurczaka razem utrzymać kształt.
Pozostałe masło rozłożyć na kurczaku.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieść stojak w dużej patelni do pieczenia.
Na patelnię dodaj zarezerwowaną karkówkę z kurczaka i serce, następnie cebulę, marchew i seler. Posiekać 2 szalotki; dodać do patelni.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku na patelni. Pieczony kurczak, aż mięso termometr włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 82°., mieszając warzywa na patelni od czasu do czasu, około 1 godziny 40 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz. Namiot z folią podczas robienia sosu (nie czyścić patelni).
Umieść tę samą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj wino do patelni; dusić, aż większość wina odparuje, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, o 5 protokół.
Dodaj bulion. Dusić, aż sos zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, często mieszając, o 6 protokół. Odcedzić do szklanej miarki o pojemności 2 szklanek; wyrzucić cząstki stałe. Łyżka tłuszczu z wierzchu sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać kurczaka z sosem do patelni.