Pieczony kurczak z estragonem Jus jest bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1232 kalorii, 92g białka, oraz 85 g tłuszczu każdy. Na $5.98 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, kurczaka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj spatchcocked patelnia pieczony kurczak z estragonem, Kurczak pieczony w miodzie z cytryną i estragonem, oraz Kurczak z estragonem i szybko pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Kurczaka ułożyć na małej patelni. 1 łyżkę masła natrzeć na kurczaka i doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 1 godzinę i 20 minut, obracając patelnię raz, aż skóra będzie rumiana i chrupiąca, a kurczak jest ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
3
Tymczasem w średnim rondlu rozpuść 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać końcówki skrzydła, szyja, żołądek, cebula i marchew, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać wino i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
W dużej patelni, doprowadzić 1/2 cala wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj zatrzaski cukru i gotować na dużym ogniu, aż jasnozielony, ale nadal chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
9
Przełożyć na talerz i odstawić.
10
Wytrzeć patelnię i podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać białe grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu przez 1 minutę. Wymieszać i gotować na umiarkowanym ogniu, aż wszelkie wysiękowe soki odparują i grzyby zaczynają brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Dodaj pozostałą 1/2 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodać boczniaki, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 4 protokół. Wymieszać i gotować, aż rumiane na całym, o 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczniaki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
14
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
15
Usunąć mieszaninę grzybów z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
16
Kiedy kurczak jest gotowy, przechyl go, aby uwolnić soki z jamy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Przełożyć kurczaka na deskę do rzeźbienia i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
18
Wlać soki z patelni do rondla z wywarem, zeskrobując w dowolnych rumianych kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
19
Dodać gałązki estragonu i gotować wywar na umiarkowanym ogniu przez 5 minut. Przecedzić jus przez sito do małego rondla i odtłuścić tłuszcz z powierzchni. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 4 protokół. Wymieszać połowę liści estragonu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
20
Podgrzać grzyby na umiarkowanie dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
21
Dodać pozostałe 1/2 łyżki masła i blanszowany cukier i gotować, mieszając, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem, a pozostałe liście estragonu wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
22
Pokrój kurczaka i ułóż na 4 talerzach. Łyżka pieczarek i cukru trzaski obok i podać jus przy stole.