Kurczak pieczony pergaminem z rukolą, szałwią i rozmarynem

Pieczony na pergaminie Kurczak z rukolą, szałwią i rozmarynem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś liście rukoli, rozmaryn, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekany ryż z pietruszką, szałwią, rozmarynem i tymiankiem, Pierś z kurczaka z imbirem zapiekana w pergaminie, oraz Schab z szałwii z dynią i kremowym pergaminem.
Instrukcje
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla pergaminu w kształcie serca w lewym dolnym rogu.
Rozwiń pergamin serce, i płaszcz lekko sprayem do gotowania, pozostawiając 2-calowy granicy ungreased na krawędzi.
Miejsce 1/2 szklanki rukoli na jednej stronie pergaminu papieru serca tak, że dotyka krotnie, ale nie ungreased granicy.
Pierś kurczaka ułożyć na rukoli, posypać 1/2 łyżeczki szałwii i 1/2 łyżeczki rozmarynu. Top z 1/4 szklanki pomidora.
Posypać jedną czwartą soli i czarnego pieprzu, skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek, a na wierzchu 1 łyżeczką oliwek, w razie potrzeby.
Fold papieru; krawędzie uszczelnienia z wąskimi fałdami. Powtórz z pozostałym papierem pergaminowym, kurczakiem i innymi składnikami.
Umieść paczki na blachach do pieczenia.
Piec w 450 przez 20 minut lub do puffy i lekko rumiane. Aby podawać, otwórz paczki i przenieś rukolę i pierś kurczaka na talerze; wlej soki na wierzch. Lub podawać bezpośrednio w paczkach; ostrożnie przenosić na talerze i przebijać każdy, aby umożliwić ucieczkę pary.