Kurczak pieczony na patelni ze szparagami i Shiitakes
Pieczony kurczak ze szparagami i Shiitakes to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 403 kalorie, 56g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, Jedna patelnia kurczak cytrynowy ze szparagami, oraz Arkusz Pan Kurczak z pieczonym bakłażanem Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej (nie nieprzywierającej) na dużym ogniu, aż olej będzie gorący, ale nie będzie palić.
Dodać piersi z kurczaka, od góry do dołu, i gotować, aż złoty, 2 do 3 protokół. Odwróć kurczaka.
Dodaj szalotki i czosnek do patelni z kurczakiem, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie palił się, dopóki szalotki nie będą miękkie i półprzezroczyste, 3 do 4 minut.
Dodaj wywar z kurczaka, gałązki tymianku, grzyby, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz i gotować, aż mieszanina zacznie się gotować, o 1 minutę.
Szparagi położyć na kurczaku, następnie przykryć patelnię i wstawić do piekarnika.
Piec 14 do 16 minut, lub aż kurczak jest po prostu gotowane przez (pokroić w celu sprawdzenia) i szparagi są miękkie (patrz UWAGI).
Przełożyć kurczaka na talerz.
Doprawić szparagi-shiitake-wymieszać z solą i pieprzem do smaku. Warzywa podzielić na 4 obramowane talerze lub płytkie miski makaronu, na wierzch każdy z kawałkiem kurczaka i sosem łyżka na wszystko.
Dekoruj posiekanym tymiankiem i parmezanem.