Kurczak pieczony marynowany w Szafranie, pomarańczy i czosnku z opiekaną polentą z grzybów

Kurczak pieczony marynowany w Szafranie, pomarańczy i czosnku z opiekaną polentą z grzybów
Pieczony kurczak marynowany w Szafranie, pomarańczy i czosnku z opiekaną polentą z dzikich grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $7.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 1788 kalorii, 104g białka, oraz 94g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pieczony kurczak w sosie z dzikich grzybów, Pieczony kurczak z grzybami i masłem czosnkowym, oraz Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do marynaty: doprowadzić składniki do wrzenia w średnim rondlu i zmniejszyć do 2 filiżanek i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1
Umieścić kurczaka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Pędzel 1 filiżankę marynaty nad kurczakiem i wewnątrz jamy. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 8 godzin. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjmij kurczaka z marynaty i umieść pomarańcze, czosnek i cebulę w jamie i kratownicy. Dobrze doprawić solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Pędzel z większą ilością marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
5
Umieść kurczaka na średniej patelni i piecz w piekarniku przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni i kontynuuj pieczenie przez 1 do 1 1/4 godziny, fastrygując marynatą co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut. Odtłuścić patelnię i umieścić naczynie do pieczenia z kroplami na 2 palnikach na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać wino i sok pomarańczowy i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę. Mieszamy masło i dodajemy szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1
Rozgrzać olej i masło w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
3
Dodać grzyby i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Dodać wino i gotować do całkowitego zmniejszenia. Doprawiamy solą i pieprzem, składamy tymianek i natkę pietruszki, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Podgrzać małą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj polentę i tosty, aż lekko złoty kolor. W dużym rondlu zagotować wodę i dodać 1 łyżkę soli. Powoli trzepać w tosty polenta, i zmniejszyć ogień do niskiej. Przełącz na drewnianą łyżkę i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zacznie odrywać się od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać grzyby, ser i doprawić solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4

Składniki

2kilogramyPapryczki peperoncini do dekoracjiPapryczki peperoncini do dekoracji4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekany szczypiorekdrobno posiekany szczypiorek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4goździkiczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony6goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony4krewetki i żyłkiSól i grubo zmielony pieprzSól i grubo zmielony pieprz3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.różne grzyby Dzikie (shiitake, ostrygi, cremini) posiekaneróżne grzyby Dzikie (shiitake, ostrygi, cremini) posiekane33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1małecebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana1pomarańczowy, ćwiartkapomarańczowy, ćwiartka4krewetki i żyłkiMarynata pomarańczowaMarynata pomarańczowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejak zazdrość aniołajak zazdrość anioła1Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo wyciśnięty sok pomarańczowyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezanstarty parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 pomarańczy, skórka świeżo starta1/2 pomarańczy, skórka świeżo starta1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz2szalotka, drobno pokrojona w kostkęszalotka, drobno pokrojona w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło na zimno niesolonemasło na zimno niesolone9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn