Kurczak Pieczony Cytrynowo-Czosnkowy Z Podsmażoną Zieloną Fasolką

Cytrynowo-czosnkowy Pieczony kurczak z podsmażoną zieloną fasolką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Smażone Piersi Z Kurczaka Z Fasolą Fava I Zielonym Czosnkiem, Pieczony Kurczak Cytrynowo-Czosnkowy Z Zielonymi Oliwkami, oraz Kurczak pieczony na patelni z zieloną fasolką cytrynowo-czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 7 składników. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce i delikatnie naciskając między skórę a mięso. (Nie należy całkowicie odrywać skóry.) Połowę masy masła równomiernie wcierać pod skórę.
Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Pozostałą połowę masy masła rozłożyć na kurczaku.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na lekko nasmarowanym stojaku w lekko nasmarowanej płytkiej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Zmniejszyć ogień do 350, i piec 45 minut lub do mięsa termometr włożony do uda rejestry 18
W razie potrzeby luźno przykryć folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Wyjąć kurczaka na półmisek, zastrzegając kapiele na patelni. Przykryć kurczaka folią i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Doprowadzić soki patelni do wrzenia na dużej patelni; dodać fasolkę szparagową i gotować 5 do 7 minut lub do pożądanego stopnia delikatności. Doprawić solą i pieprzem do smaku.