Kurczak-Pieczarki-Ryż
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka-grzyby - ryż wrzucić spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.77 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju sezamowego, gotować w worku ryżu, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Portabella Mushroom Pasta Toss, Ryż Cukinia Toss, oraz Asian Meatball and Rice Toss dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu.
Dodać ryż; gotować bez przykrycia, 10 minut.
Odcedzić ryż w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 bulionu szklanki; odstawić ryż i bulion na bok.
Podczas gotowania ryżu, rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę, ocet, czosnek, i imbir; saute przez 1 minutę.
Dodać grzyby, podsmażyć 2 minuty. Wymieszać z ryżem, bulionem i kurczakiem. Gotować 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając.