Kurczak Parmezan
Kurczak parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 48g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, mąkę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną i lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 do 2 protokół.
Dodać pomidory, ocet, sól, i płatki czerwonej papryki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż smaki są mieszane i sos zaczyna lekko zagęścić, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Kurczak: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Spryskaj 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Kotlety posypać solą. Lekko ubić białka w średniej misce.
Połączyć bułkę tartą i parmezan na arkuszu woskowanego papieru.
Mąkę rozłożyć na innym arkuszu woskowanego papieru. Pracując z 1 kawałkiem kurczaka na raz, zanurz obie strony w mące, wytrząsając nadmiar. Każdy kawałek zanurzyć w białkach, wytrząsając nadmiar, a następnie wcisnąć obie strony do panierki, aby pokryć.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka (partiami, jeśli to konieczne)i gotować, aż rumiane, 3 do 4 protokół.
Przełożyć kurczaka, w 1 warstwie, do naczynia do pieczenia. Łyżka sosu na kurczaka, a następnie posypać serem.
Piec, przykryty luźno folią, aż ser się rozpuści i sos będzie bąbelkowy, około 12 do 15 minut.
Kuchnie Food Network stworzyły ten rozjaśniony przepis na podstawie zgłoszenia użytkownika. Kliknij tutaj, aby zobaczyć oryginalny przepis.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.