Kurczak Paprikash
Need a bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne? Kurczak Paprikash może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1063 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Kurczak Paprikash, Kurczak Paprikash, oraz Kurczak Paprikash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. kurczaka przyprawić 3/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu. Pracując partiami, dodaj kurczaka, skórkę w dół. Gotować, bez obracania, do złotego koloru, 4 do 5 minut. Obróć i gotuj przez 3 minuty więcej.
Przełożyć kurczaka na talerz. Łyżka off i wyrzucić wszystko oprócz 1 łyżka tłuszczu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować przez 2 protokół.
Dodać bulion i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać pomidory i ich soki, papryka, i pozostałą sól. Przynieś na wolnym ogniu. Odstaw kurczaka do garnka.
Piec, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół. Tymczasem w małej misce połącz ogórek i ocet (w razie potrzeby). Kurczaka podzielić między talerze i podawać z odrobiną kwaśnej śmietany i ogórków (jeśli porcja).Wskazówka: to obfite Węgierskie danie jest tradycyjnie podawane z płaskim makaronem jajecznym. Można również łyżkę na białym ryżu lub polenta instant.