Kurczak Paprikash
Przepis Chicken Paprikash może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 12 godzin. Na 1,88 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 639 kalorii, 42g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów w puszkach, udka z kurczaka i pałeczki, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Paprikash, Kurczak Paprikash, oraz Kurczak Paprikash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i umieścić w misce z 1 łyżką oliwy z oliwek. Wymieszać 5 łyżeczek papryki plus 1 łyżeczka soli w małej misce.
Dodać mieszankę papryki do kurczaka i płaszcz dobrze. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez noc(patrz uwaga powyżej).
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj połowę kurczaka do holenderskiego piekarnika i gotować kurczaka, aż dobrze rumiane, 4 do 5 minut na stronie.
Przełożyć na talerz, dodać pozostałą łyżkę oleju i powtórzyć z drugą porcją kurczaka. Odstaw kurczaka na bok.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i 1 łyżeczkę soli. Gotować, aż cebula zmięknie, często mieszając, 6 do 8 minut.
Dodać paprykę, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i pozostałą łyżkę papryki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
2 łyżki bulionu z kurczaka wymieszać z mąką i dodać do garnka. Gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Ubijamy pozostały rosół z kurczaka i pomidory (z sokiem) i gotujemy na wolnym ogniu. Nestle w kurczaka, strona skóry do góry, przykryć i zmniejszyć ciepło do niskiego. Delikatnie dusić, aż kurczak będzie całkowicie miękki, o 30 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz, wymieszać z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku i powrócić kurczaka do garnka.
Posypać natką pietruszki i podawać (patrz uwaga powyżej).