Kurczak Normandy
Kurczak w Normandii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 672 kalorie. Przepis ten zachwycił 946 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, gotowanie jabłek, udka kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kurczak Normandy, Kurczak Z Normandii, oraz Sałatka z grillowanym kurczakiem Normandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać kawałki kurczaka solą i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej, podczas gdy można przygotować pozostałe składniki i podsmażyć jabłka w następnym kroku.
Podsmaż plasterki jabłka: Rozgrzej piekarnik do 190°C (375 ° F).
Rozgrzać 2 łyżki masła w dużym, odpornym na pieczenie patelni na średnim ogniu.
Dodaj plasterki jabłka i smażyć, aż zmienią się trochę brązowy na brzegach, obracając od czasu do czasu.
Plastry jabłka posypać odrobiną soli.
Usuń z patelni i na boku na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Pogłębiać kurczaka w mące, brązowy na patelni: pogłębiać kurczaka w mące i umieścić kawałki w patelni sauté, strona skóry w dół.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła.
Smażyć na złoty kolor, około 3-5 minut na średnim lub średnim ogniu z każdej strony.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Dodać cebulę i zwiększyć ogień do średniej-wysokiej.
Rozłóż plastry cebuli w równej warstwie, aby przykryć patelnię. Jak cebula gotować będą uwalniać wilgoć, która pomoże deglaze patelni z rumianych bitów z kurczaka.
Podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu jest do brązowego, o 5-8 protokół.
Patelnia Deglaze z brandy:
Dodaj brandy do patelni. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrobać Pozostałe rumiane kawałki z dna patelni.
Niech brandy gotować, aż zmniejszy się o około połowę.
Dodać jabłecznik i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj tylko szczyptę soli do cydru.
Kurczaka ułożyć na cebuli i upiec w piekarniku: udka kurczaka ułożyć na patelni tak, aby skóra nie była zanurzona w mieszance cydr-brandy.
Wstawić do piekarnika i gotować w temperaturze 191° (190°C), bez osłony, przez 30 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika. (Uważaj na gorący uchwyt! Lubię biegać kostką lodu po uchwycie, jak tylko wyjmę patelnię, aby pomóc szybko obniżyć temperaturę uchwytu i zapobiec złemu poparzeniu, jeśli zapomnę, że uchwyt jest gorący.)
Kawałki kurczaka wyjąć z patelni i odstawić.
Umieść patelnię z powrotem na palniku kuchennym na dużym ogniu.
Dodać jabłka i zagotować sos o połowę.
Dodaj śmietanę, sól, pieprz: gdy sos zmniejszy się do punktu, w którym jest trochę syropu, dodaj śmietanę i zmniejsz ogień. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Aby służyć, łyżka jabłek i cebuli na talerzu, top z sosem i kawałkiem kurczaka.