Kurczak niskotłuszczowy z pesto z rukoli
Need a dairy free main course? Niskotłuszczowy Kurczak z pesto z rukoli może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 45g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, połówki piersi kurczaka na kości i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Pesto Z Rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym niereaktywnym rondlu, połączyć seler, marchew, cebula, pieprz, liść laurowy, tymianek i 8 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać piersi kurczaka do skórki patelni w dół.
Umieść talerz bezpośrednio na kurczaku, aby utrzymać go w zanurzeniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i kłusuj bardzo delikatnie przez 30 minut.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 15 minut.
Za pomocą szczypiec przenieś kurczaka na talerz i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zarezerwuj bulion do innego użytku. (Kurczak można gotować do 1 dnia wcześniej. Owinąć i przechowywać w lodówce na noc.
Wyjąć z lodówki około 1/2 godziny przed podaniem.)
Zrób pesto: w maszynce drobno posiekaj rukolę, skrobając miseczkę w razie potrzeby. Przy włączonym silniku dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, ocet i 1 łyżkę wody.
Przełożyć do małej miski. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i doprawić pieprzem.
Zrobić tabbouleh: w dużym rondlu, doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i wymieszać z bulgurem. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić bulgur i dobrze spłukać zimną wodą.
W dużej misce wrzucić bulgur z pomidorami, pietruszką, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Ze skóry kurczaka ostrym nożem i używając mostka jako przewodnika, odciąć mięso. Cienko pokroić kurczaka po przekątnej. Rozetrzyj plastry ogórka półkolem na 4 dużych talerzach. Łyżka tabbouleh w środku. Wachlować plastry kurczaka z drugiej strony i top z pesto rukoli.
Udekorować gałązkami rukoli i podawać.