Kurczak Nadziewany Miso
Kurczak nadziewany Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 285 kalorii, 43g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka połówek piersi kurczaka na kości, czosnek, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji, Bakłażan Nadziewany Miso, oraz Bakłażan Nadziewany Miso.
Instrukcje
W małej misce połącz 1 1/2 łyżki miso z czosnkiem, imbirem i miodem.
Piersi kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Używając palców, zrób mały otwór w każdej piersi między mięsem a skórą (uważaj, aby nie złamać skóry). Przełożyć jedną czwartą pasty miso przez każdy otwór i lekko przycisnąć na skórę, aby rozprowadzić pastę na całej piersi. Lekko doprawić obie strony kurczaka solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni.
Dodać piersi z kurczaka na patelni, strona skóry w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż brązowy i chrupiący, o 4 protokół. Skręcić i gotować z drugiej strony, aż brązowy i chrupiący, o 3 protokół.
Przenieść kurczaka do blachy do pieczenia i piec przez około 15 minut, lub aż gotowane przez.
Dodaj szalotki na patelni i gotować na dużym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Wlać bulion z kurczaka i zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować na dużym ogniu, aż sos zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 12 protokół.
W pozostałej 1 łyżce miso ubijamy. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem.
Aby służyć, przełożyć piersi kurczaka na talerze i łyżkę sosu na patelni.
Uwagi: jedna porcja: kalorie 324 kcal, Białko 44 gm, białko sojowe 1 gm, węglowodany 6 GM, Cholesterol 116 mg, tłuszcz całkowity 7 gm, tłuszcz nasycony 7 gm