Kurczak Morelowy
Kurczak morelowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, papryka, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Morelowe bułeczki pekan z morelowym masłem miodowym, Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, oraz Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieść kurczaka w jednej warstwie na płytkiej patelni.
Piec 20 min., obracanie po 10 min. W międzyczasie wymieszaj dżem, sos i musztardę, aż dobrze się wymieszasz. Rezerwa 1 Łyżka. mieszanka dżemu do mieszania z gotowaną komosą ryżową.
Kurczaka posmarować pozostałą mieszanką dżemu; piec 20 min. lub do czasu zakończenia (165F). Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać warzywa; gotować od 3 do 5 min. albo aż będzie krucho.
Dodać bulion i quinoa; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; dusić na średnim ogniu 12 do 15 min. lub do momentu wchłonięcia płynu, dodając morele przez ostatnie 5 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z zastrzeżoną mieszaniną dżemu.
Podawać kurczaka z mieszanką quinoa.