Kurczak Melissa Cacciatore
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Melissa kurczaka Cacciatore może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser mozzarella, sos pomidorowy, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z pieprzem cytrynowym Melissy, Udka z kurczaka Melissy Clark z zielonymi pomidorami, bazylią i, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść połowę marynaty karczoch na dużej patelni na średnim ogniu, i brązowy kawałki kurczaka, aż ciecz prawie odparowała, 8 do 10 protokół.
Kawałki kurczaka wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Wlać pozostałą marynatę do tej samej patelni, i gotować i mieszać cebulę, czosnek, grzyby, oregano, bazylia, sól, rozmaryn, i czarny pieprz, aż cebula są przezroczyste, 5 do 8 protokół.
Wymieszaj pomidory pokrojone w kostkę z sokiem, sosem pomidorowym, czarnymi oliwkami i posiekanymi karczochami. Sos dobrze wymieszać i zalać kurczaka w naczyniu do pieczenia. Przykryj naczynie folią.
Piec kurczaka, aż sos jest bulgotanie, o 45 protokół. Odkryj, i skropić wino Madera nad naczyniem; top z serem mozzarella. Powrót do piekarnika, odkryte, i piec, aż ser topi się, o 10 więcej minut.